Mudahnya BerBBQ Dengan Rempah Ayam Madu

8:00 PG

Assalamualaikum

Mudahnya BerBBQ Dengan Rempah Ayam Madu | Dah sesekali pulang ke kampung, memang macam-macam aktiviti kita nak buat. Meskipun masa amat mencemburui, namun, cuma memanfaatkan waktu yang singkat itu dengan aktivit pengerat silaturrahim. Air yang dicincangkan tak akan putus, begitu juga dengan pertalian darah, adik beradik.

Malam sebelumnya Sambutan Hari Jadi Cik Aisyah, malam esoknya kita main bakar-bakar pula. Tidak lah banyak mana yang nak dibakar tu tapi cukuplah untuk kami semua.
Bakar ayam dan bakar sotong je. Selebihnya lauk pauk kenduri kahwin siang tadi. Lauk kendui kahwin je dah penuh 1 meja makan. Hadap tu jelah kan. Sayang tau kalau tak dimakan.
 >>> Rempah Ayam Madu <<< Klik untuk order.
Cuba dulu baru tau sedap ke tak sedap. Sedap uiii lagi kalau perap lama & banyak-banyak. Ada skil nak bagi ayam tu merah tau. Sambil bakar sebelah, sebelah lagi kita sapu-sapu lebihan air perapan tadi tu. Balik-balikkan ayam. Ha....merah le dia...


Ayam tak berapa nak merah sebab perap pun beberapa jam je. Tukang bakar takde skill.



Ini pula saya yang bakar. Skill membakar saya turunkan pada adik saya. Bagi ayam tu merah-merah sikit.


Bila sudah siap bakar, kita makanlah! Takde gambar sebab semua tak pakai tudung. Sedap dapat ratah ayam & sotong bakar ni.


You Might Also Like

11 comments

  1. singgah selasa
    hari ini x berapa sihat
    keep in touch

    BalasPadam
  2. lahai sedapnya...
    mmg best kalau dpt ber bbq time balik kg n ada ramai2 adik badik... meriah jadinya

    BalasPadam
    Balasan
    1. betul tu..nikmat bersama-sama tu lebih penting

      Padam
  3. ehhhh lapo lah..akak mmg suka tang BBQ ni..hehehe

    - Hernee Nazir -

    BalasPadam
  4. senang bila dah ada rempah ready made ni...

    BalasPadam
  5. Sedap meratah ayam dan sotong ni, tapi tengok harga sotong dekat pasar, mak kesat dahi nak~

    #TheRealBloggerMak

    BalasPadam
  6. assalamualaikum mar...wah !! meriahnya..mesti semua sukakn...
    ** Mama Maszull

    BalasPadam
  7. Kakak sy pernah buat resepi ni. Hasilnya, ayam tu hitam legam. Dia cakap, sebab ada madu 😂

    BalasPadam
  8. wahh macam nak order jugak la. kalau malas malas lumurkan aje hehhe

    Uyul Rosli | Blonolog Blogger Picisan

    BalasPadam

Terima kasih sudi membaca dan meninggalkan komen.