Nasi Ayam Penyet Crispy Terbaikk

9:00 PG


 Kalau sebut nasi ayam penyet, mesti ramai pernah makan kan. Cuba sebut Nasi Ayam Penyet Crispy. Siapa pernah makan??

Ayam dia tu yang crispy. Salutan tepung membaluti peha ayam, digoreng dalam minyak panas, digoreng garing dan dihidangkan panas-panas.

Sedap! Sesedap namanya juga.

Sila lap ailio korang..

Nasi Ayam Penyet Crispy


Seperti nasi ayam penyet biasa, Nasi Ayam Penyet Crispy turut dihidangkan bersama sup, timun, salad/ kobis, tauhu dan tempe goreng. Tak lupa, sambal belacan.

Sambal belacannya sedap, tidak terlalu pedas. Siapa yang suka pedas mungkin tak cukup, perlu minta sambal extra.

Kaedah makan seperti biasa. Samada nak pakai sudu atau tangan, terpulanglah. Kawan-kawan kata, makan nasi dicampur dengan crispy lebih sedap. Crispy seakan rasa keropok kering ganu.


Bagi orang Johor Bahru yang suka jalan-jalan cari makan, bolehlah singgah makan di sini. Kedai makan ini dibuka siang hari untuk lunch hingga petang. Kemudian, beroperasi semula selepas maghrib.




Restoran RMJ

Block A, Permas Mall, 16G, Jalan Permas Utama,
Bandar Baru Permas Jaya,
81750 Masai, Johor, Malaysia

Atau

Klik SINI untuk direction

Sebab asal kami makan menu special ni bagi meraikan seorang sahabat kami yang baru dinaikkan pangkat. Tahniah buat dia. Kami semua tumpang gembira.


Dia yang tidak beruniform bertudung hijau. Pinggan masing-masing dah licin.



Nota Kaki : Semoga saya dapat belanja kawan-kawan saya juga satu hari nanti








You Might Also Like

10 comments

  1. Sedapnya, ni rasa nk makan jer niii.

    BalasPadam
  2. macam ada perasan kedai ni masa lalu permas tempohari...

    BalasPadam
  3. Kakak doakan dulu... amin berkat gigih tak mustahil

    Kakak jaaarang ke Permas Jaya itu yg tak tahu.

    BalasPadam
  4. mesti ranguppp je kan bile gigit ayam tuh...

    BalasPadam
  5. sedap nasi ayam penyek.ayam crispy lg!

    Insyaallah..niat yg baik pasti ada kesudahan yg baik.

    BalasPadam
  6. Bagi OKje yg sedap ayam penyet ni sambal dia tu...Pedas pedas tapi sedap...mmg kena lap ailio hihi....
    Ni kira menu barulah ek

    BalasPadam
  7. sodaapppnyee dia mkn ayam penyeett..InsyaAllah..ade rezeki kita plk blnja kekwn plk

    BalasPadam
  8. Mmg lap air lior akak tengok mar 😅

    BalasPadam
  9. Nasib baik jauh sangat kat JB. Kalau dekat-dekat KL ni, memang saya dah simpan alamat kedai ni. Senang nak pergi JJCM!

    BalasPadam
  10. baru semlm makan lele penyet.
    jb memang byk tempat makan best!

    BalasPadam

Terima kasih sudi membaca dan meninggalkan komen.