Perjumpaan Wakil JDT Blogger Bersama Pihak PKAYIK

9:00 PG

Assalamualaikum


Perjumpaan Wakil JDT Blogger Bersama Pihak PKAYIK | PKAYIK merupakan singkatan pada Pertubuhan Kebajikan Anak Yatim Islam Kluang. Ini merupakan program pertama yang kami anjurkan.

2.3.2017 - Kami ke Kluang bertiga bagi mewakili #teambloggerjohor. Dengan siapa ye? Siapa yang tak kenal dengan blogger otai yang berpengaruh ni, Kak Mialiana. Kami gerak awal pagi dari JB, kemudian singgah di Simpang Renggam untuk pick up pengerusi/ ketua projek kami iaitu Yaya Cendana.


Selfie dulu sebelum masuk pejabat


Kak Mia selaku penasihat kumpulan kami, membawa laptop untuk presentation program kami nanti. Saya pula mengikut sebab nak belajar dan nak tengok sendiri tempat program. Perbincangan antara wakil JDT Blogger dengan wakil PKAYIK berlangsung di pejabat.

Yaya Cendana menerangkan serba sedikit tentatif program.


Setelah menerangkan sedikit sebanyak perjalanan program, kami melawat kawasan yang terlibat pula. Ini sangat penting. Melihat sendiri keluasan kawasan yang terlibat.


Dewan Ikhlas 


Dewan Makan (untuk program nanti)


Sedikit perbincangan dengan pengasuh dan mak-mak di bahagian dapur. Dari segi susunan meja, kerusi, bila nak datang. Semualah.


Saya, catat segala maklumat dari sesi perbincangan. Macam minit mesyuarat. Apa yang penting, setelah hadir di sini, banyak juga benda yang perlu kita lakukan dan banyak juga benda yang perlu kita sediakan dan bincangkan dengan mereka sebelum hari kejadian.

Tugasan yang perlu diatur pun sudah boleh nampak.


Selfie dulu bersama Kak Mia sebelum gerak masuk kerja semula.

Jemput juga baca



Nota Hati : Bila nak kurus macam dulu..


You Might Also Like

29 comments

  1. tahniah mar..tahniah jdt blogger :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alhamdulillah ju, bersamalah kita

      Padam
  2. alhamdulillah...akhirnya program berjaya diselesaikan..Tahniah juga kepada mar,k.mia dan yaya atas perjumpaan ini..at least dapat pengalaman baru kan mar

    ~ Kisahsidairy~

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alhamdulillah kak eda..terima kasih pada kak mia banyak menunjuk ajar

      Padam
  3. Tahniah Mar dan team JDT Blogger atas usaha yg korang buat..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Terima kasih Dilah..terima kasih join JDT Blogger

      Padam
  4. Wahhhhhhhh bestnya! tahniahhhh, seronok dapat berjumpa hehe.

    BalasPadam
  5. bagusnya aktiviti macam ni

    BalasPadam
  6. bagus ye... aktiviti kemasyarakatan yg sgt berfaedah n membantu

    BalasPadam
    Balasan
    1. in sha Allah ianya akan berterusan

      Padam
  7. bagus aktiviti mcm nie.. untunglah blogger jdt.

    BalasPadam
  8. thanks korang wakil team JDT blogger..

    BalasPadam
  9. aktiviti mcm ni la mengukuhkan hubungan sosial. harap dapat diterukan utk program yang seterusnye..

    ~wink~

    BalasPadam
    Balasan
    1. akan ada next projek.in sha Allah

      Padam
  10. Teringin jugak saya nak ikut progrem tu.
    Mesti best.

    BalasPadam
  11. Best kan kakk buat aktiviti macam nihh.

    JOM KE BLOG UYUL >> Uyul Rosli | Blonolog Blogger Picisan

    BalasPadam
    Balasan
    1. sangat best,.,.dan dari sini kita dapat gilap kemampuan kita

      Padam
  12. mar... terima kasih sudi temankan kak mia dari jb ke kluang.. luv u...

    - Mia Liana

    BalasPadam

Terima kasih sudi membaca dan meninggalkan komen.